Femke Hofstede

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Pedagogische Academie voor Basisonderwijs. Bijna 20 jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. Inmiddels richt ik me volledig op mijn praktijk en eigen onderneming als ZZP'er. Ik ben naast coach ook in te huren als (NLP) trainer, trainingsacteur en leerlingbegeleider t.a.v. zorgarrangementen.

Bij Adri van den Brand en Henk van Mil heb ik in 2013, bij kenniscentrum de Kempel, de NLP Practitioner gevolgd, in 2016 de Master Practitioner en in 2017 mocht ik als mentor bij de NLP Practitioner aanwezig zijn. Tevens heb ik bij hen in 2017 de opleiding tot spiritueel coach gevolgd en in 2020 de opleiding "Stralen in autonomie" (Transactionele Analyse).

In 2018 heb ik de opleiding tot familie- en organisatieopstellingen bij Vidarte afgerond, gegeven door Peter Dalmeijer en Yvonne Stams.

Bij Malva coaching heb ik in 2021 mijn diploma energetisch kindercoach behaald.

In juni 2022 ben ik afgestudeerd als internationaal NLP trainer en Post HBO trainer.


In mijn vrije tijd acteer ik, speel ik graag een potje tennis en rijd ik regelmatig op de hei met IJslandse paarden. In Boxtel woon ik samen met mijn man Jan Willem.

Mijn weg van A naar Ont-moet


"Soms kom je in het leven vast te zitten in een tunnel en is je benzine op. Het autolicht gaat uit en het is donker. Dat gebeurde mij ook een paar keer. Dan wilde ik niks liever dan zo snel mogelijk die tunnel uit, terug naar het licht en weer zichtbaar zijn. Hoe meer ik me verzette tegen het zijn in de tunnel, hoe langer de tunnel leek te worden. 

Tot ik me bedacht dat de tunnel mij bescherming bood tegen de buitenwereld met al zijn prikkels, die ik even niet meer kon hebben. Mijn hoofd en lijf wilden rust! Ik accepteerde, na een lang gevecht waarin ik me schuldig voelde naar alles en iedereen, dat ik op dit moment niet meer deelnam aan de maatschappij. Dat ik in een tunnel stond zonder benzine. En gaf ik mijn lichaam en geest de broodnodige rust. Een tempo dat mijn systeem bij kon houden i.p.v. het moordende tempo dat ik gewend was.

Daarna begon de zoektocht naar ‘benzine’. Zo ging ik bijvoorbeeld naar de IJslandse paarden en deze prachtige dieren spiegelden mij. Ze namen me mee op hun rug de helende natuur in. Langzaam maar zeker kwam er weer licht in mijn duisternis. Zo vond ik steeds kleine beetjes ‘benzine’ terug. Dat ging me niet altijd snel genoeg, maar zodra ik me daardoor liet leiden sprong mijn jerrycan meteen weer lek en stroomde de gevonden benzine weg. 

Ik heb geleerd van mijn ervaring in de tunnels. Ik accepteer nu de momenten in mijn leven dat het goed voor mij is om de rem in te trappen. Ik luister nu meer naar mijn lijf. Én ik heb geleerd dat het belangrijk is mijn accu en benzinemeter in de gaten te houden. Zo voorkom ik dat ik mezelf weer leegtrek en kan ik in mijn leven volledig mezelf zijn."

Lied Femke - "Zijn"

Tijdens mijn NPL Master heb ik een lied geschreven over de kracht van jezelf zijn. Beluister hem hier.

Tekst:

Onzichtbaar loop ik door de straten       
Als een kameleon pas ik me aan           
verlies daarbij mijn eigen kleuren           
Besloot ik maar mijn eigen pad te gaan      
     

Mijn vlam begint te doven
En duisternis, omarmt mijn licht
Nog even, dan is het donker
en dan is mijn zijn,  echt uit het zicht

Refrein
Stop met denken, stop met doen
ik kom er niet meer onderuit
ik ben goed, zoals ik ben
dat is nu mijn besluit

Hoofd, geef jezelf toch rust
Ik hoef niks te doen, er slechts te zijn
In al mijn eigen puurheid
ook al voelt dat, niet altijd fijn

Mijn route zal zich aan mij tonen
ik hoef hem slechts nog te gaan
dan wordt vanzelf alles duidelijk
over mijn eigen aardse bestaan

Refrein
Stop met denken, stop met doen
ik kom er niet meer onderuit
ik ben goed, zoals ik ben
dat is nu mijn besluit
dat is nu mijn besluit

Bridge
Ik stap erin
Ik ga ervoor
Een nieuw begin
Ik mag er zijn
Ik geniet
Ik voel me rijk
Ik lach en huil
soms tegelijk

Zonder schaamte, maskerloos
Vol trots toon ik jullie mezelf
Ik nodig jullie allen uit
Met de boodschap, ben jezelf

Zonder schaamte, maskerloos
Vol trots toon ik jullie mezelf
Ik nodig jullie allen uit
Met de boodschap, ben jezelf
Met de boodschap, ben jezelf