Waar wil jij naartoe?

 “Het woord coaching komt van het Engelse ‘to coach’. Vroeger ging dat over een koets (coach) die passagiers van A naar B bracht. Nu betekent het zoveel als ‘iemand helpen van waar hij nu is, naar waar hij wil zijn’. Op je weg kom je kuilen, obstakels en tunnels tegen die jou hinderen. Je zou me daarom als coach kunnen zien als een navigatiesysteem. Op de route van jouw leven help ik jou van waar je nu staat, naar waar je wil zijn en gaan we met de obstakels aan de slag. Jij bestuurt zelf de auto, ik navigeer. Als we de bestemming bereikt hebben en je de kaart van je eigen gebied hebt leren lezen, stap ik uit en kun je zelf je weg vervolgen.”


Coaching (Persoonlijke groei)

In deze tijd ‘moeten’ we heel veel. Dat kan voor stress, onzekerheid en oververmoeidheid zorgen. Je innerlijk heeft net als je uiterlijk verzorging nodig. NLP-coaching en systemisch werk zijn manieren om bepaalde belemmeringen los te laten en om doelen die je graag wil bereiken te halen zonder over je eigen grenzen heen te gaan. Een manier om te ont-moeten dus. 

Tijdens de coachsessies gaan we aan de slag met een doel. Dat ga je, met mijn hulp, zelf opstellen. Dat kan iets heel praktisch zijn als ‘last hebben van uitstelgedrag’, maar het kan ook gaan over ‘het overkomen van angst voor relaties’. Waar wil je aan werken? Waar ben je nu en waar wil je heen? 

Het is belangrijk dat je doel binnen jouw eigen vermogens ligt. Jij zit immers achter het stuur van je auto en drukt zelf het gaspedaal in. Zo zorgen we dat het bij jou past en dat het klopt met wat je na het behalen van je doel wil gaan bereiken. Na het bereiken van je doel ervaar je dat je meer bewust geworden bent, inzicht hebt gekregen, bekrachtigd bent en dat je met je eigen keuzes zelf verder kan. 

Je bent geworden wie je bent, door wie je was.

Op het moment dat we samen aan de slag gaan, ga je een commitment aan: je bent bereid om jezelf te helpen. Daarbij gaan we kijken wat er aan de basis ligt van waar je nu staat en wat er op je pad ligt, waardoor je nu niet verder kunt. 

Het gaat over de belofte die je aan jezelf maakt om aan de slag te gaan met het obstakel dat jou van je doel afhoudt. Daarvoor stellen we een soort contract op, waarin zo veel mogelijk details staan over wat je wil bereiken. Dan stap ik bij jou in de auto en kan je beginnen met rijden. 

Dat doen we door het zetten van kaders, waardoor het zowel voor jou als voor mij helder wordt hoe we te werk gaan. Soms zullen we letterlijk in beweging komen en mag je je ruimte opeisen, soms gaan we op zoek naar hoe je de hulpbronnen in jouw leven het beste inzet. Acceptatie, zelfvertrouwen of een goede vriend kunnen hulpbronnen zijn. Jij bent als ‘coachee’ (degene die gecoacht wordt) daarin altijd leidend. Je kunt tijdens de sessies  ‘de auto’ altijd stilzetten, bijtanken of poetsen’, als je dat nodig hebt. Een coach volgt je proces, maar je blijft zelf de eigenaar. Het is en blijft jouw proces, jouw route. 

Ontmoet de beste versie van jezelf

Ik ken het gevoel van vastzitten op een rotonde, totdat je zo dol bent dat je niet meer weet welke afslag je moet nemen. Tijdens mijn sessies werk ik regelmatig met voorbeelden uit mijn eigen leven, metaforen en spreuken. Voor mij geldt per slot van rekening hetzelfde: Ook ik ben geworden wie ik ben door wie ik was. 

Daarom vind ik het ook prettig te werken vanuit intuïtie. Wat heb jij nodig en hoe passen we het werk wat wij doen daar op aan? Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn daarbinnen erg belangrijk voor mij. Alleen zo komen we bij de échte blokkades op jouw route en kunnen we samen gaan afbreken of omrijden. 

Ik geef je geen antwoorden, ik zorg dat je in verbinding komt met de antwoorden die jij in je draagt. Van onbewust naar bewust. Is je accu leeg, waardoor je lampen uitgaan? Ben je verdwaald in een tunnel? Wil je weer gaan schijnen, zodat de route weer zichtbaar wordt? 
Dan ont-moet ik je graag.  


Ik maak daarbij gebruik van:
NLP
Systemisch werk         
Familieopstellingen
Transactionele analyse
Energetisch werk

Cursus/training 

Hoe Ont-moet jij jezelf?

Wie ben jij? Wat drijft jou? Wat maakt jou gelukkig in het leven? Waar droom je van? Wat kan jij veranderen in je huidige leven om minder te moeten en meer tijd te nemen voor wat jou gelukkig maakt?

In deze vluchtige wereld is er vaak weinig ruimte voor persoonlijke gesprekken met diepgang en aandacht voor onszelf en de ander. 

Hoe waardevol zou het zijn als je hier weer tijd voor zou nemen? Wil je ook graag even echt gezien en gehoord worden? 

Wie zijn wij?

Wij zijn Christel en Femke. 

Onze achtergrond ligt in het basisonderwijs. Femke is daar parttime werkzaam als leerkracht en leerlingbegeleider, en Christel heeft daar gewerkt als leerkracht, intern begeleider en lid van het management. Beiden hebben zich verdiept in coachen en training geven. Ze hebben de NLP Practitioner, NLP Master en Spiritueel coachen gevolgd. Femke heeft de opleiding Familie- en organisatieopstellingen gevolgd. Christel heeft zich verdiept in de Transactionele Analyse (TA).

Met deze workshop word je je meer bewust van de diverse rollen die je in jouw leven aanneemt. Je leert het verschil tussen je binnen- en buitenkant herkennen en krijgt meer inzicht in je innerlijke hulpbronnen. Door deze cursus kun je bewuster keuzes maken in je leven en ben je (nog) beter in staat contact te maken met jezelf en de ander.   
                   

Heb je nog vragen of heb je interesse om deze workshop te volgen? Mail ons! 

info@femkehofstede.nl


Training (Communicatie)

Een training op maat verzorgen met behulp van NLP, systemisch werk en transactionele analyse.