Waar wil jij naartoe?

 “Het woord coaching komt van het Engelse ‘to coach’. Vroeger ging dat over een koets (coach) die passagiers van A naar B bracht. Nu betekent het zoveel als ‘iemand helpen van waar hij nu is, naar waar hij wil zijn’. Op je weg kom je kuilen, obstakels en tunnels tegen die jou hinderen. Je zou me daarom als coach kunnen zien als een navigatiesysteem. Op de route van jouw leven help ik jou van waar je nu staat, naar waar je wil zijn en gaan we met de obstakels aan de slag. Jij bestuurt zelf de auto, ik navigeer. Als we de bestemming bereikt hebben en je de kaart van je eigen gebied hebt leren lezen, stap ik uit en kun je zelf je weg vervolgen.”


Training: "Stap uit de dramadriehoek."

Is de communicatie in jouw team toe aan een frisse wind?


In deze training nemen we je team mee langs alle hoeken van de dramadriehoek. Door kennis, herkenning en beleving krijgt het team de juiste handvatten om samen uit het drama te stappen en zich te gaan bewegen in de winnaarsdriehoek. Met de winnaarsdriehoek zet je de stap naar een positieve en effectieve communicatie.

Ken je de dramadriehoek?

Misschien niet van naam, maar in je dagelijkse werk kom je hem vaak tegen. De drama-driehoek (onderdeel van TA-transactionele analyse) beschrijft de drie ineffectieve rollen die mensen vaak onbewust gebruiken in communicatie. Door deze te leren herkennen en ombuigen leer je als team beter samen te werken en te communiceren met leerlingen én ouders.

Met de theorie als uitgangspunt zetten we het team d.m.v. ervaringsgericht leren op een speelse manier aan het werk. Dit is niet alleen heel leerzaam, de fun-factor zorgt voor veiligheid en teambuilding.

Sleutelwoorden voor deze training zijn: ik ben ok & jij bent ok, jezelf zijn, humor, out-of-comfort, zelf nadenken, intuïtie, verbinding, veiligheid en interactie.

Deze training heb ik ontwikkeld in samenwerking met Ingrid Klinkert en Marion van Wezel van trainingsbureau "de kracht van de verschillen."
Stap uit de dramadriehoek | De Kracht van de Verschillen

Programma en kosten

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal dagdelen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, wij maken een aanbod op maat dat aansluit bij jullie situatie en wensen.

​Duur training: 2 dagdelen. De exacte invulling is afhankelijk van de vraag, problematiek en wensen.

  • Dagdeel 1: Ontmoet de dramadriehoek.
  • Dagdeel 2: Stap uit het drama in de winnaarsdriehoek.
  • Voor kleine en grote groepen.
  • De training is inclusief materiaal en een nabespreking.


Het uitgangspunt van de winnaarsdriehoek is "Ik ben ok - Jij bent ok". De driehoeken zijn onderdeel van de TA (Transactionele Analyse). TA is ontwikkeld om mensen te laten groeien in o.a. autonomie, bewustzijn, spontaniteit en eigen verantwoordelijkheid.
Door de winnaarsdriehoek toe te passen kan je ongewenste reacties op triggers voorkomen en onproductieve patronen oplossen. En het mooie is, omdat dit voor alle communicatie werkt is het win-win.

Of je nu thuis bent of op het werk. Het creëert open en eerlijke communicatie waarin je elkaar de ruimte geeft en waar nodig zorgzaam of juist assertief bent. Communicatie die vanuit een positieve insteek bijdraagt aan groei en ontwikkeling.

Wil jij samen met je team uit de dramadriehoek stappen? Neem dan contact met ons op.
CONTACT | De Kracht van de Verschillen
Contact | Femke Hofstede Coaching (Persoonlijke groei)

In deze tijd ‘moeten’ we heel veel. Dat kan voor stress, onzekerheid en oververmoeidheid zorgen. Je innerlijk heeft net als je uiterlijk verzorging nodig. NLP-coaching en systemisch werk zijn manieren om bepaalde belemmeringen los te laten en om doelen die je graag wil bereiken te halen zonder over je eigen grenzen heen te gaan. Een manier om te ont-moeten dus. 

Tijdens de coachsessies gaan we aan de slag met een doel. Dat ga je, met mijn hulp, zelf opstellen. Dat kan iets heel praktisch zijn als ‘last hebben van uitstelgedrag’, maar het kan ook gaan over ‘het overkomen van angst voor relaties’. Waar wil je aan werken? Waar ben je nu en waar wil je heen? 

Het is belangrijk dat je doel binnen jouw eigen vermogens ligt. Jij zit immers achter het stuur van je auto en drukt zelf het gaspedaal in. Zo zorgen we dat het bij jou past en dat het klopt met wat je na het behalen van je doel wil gaan bereiken. Na het bereiken van je doel ervaar je dat je meer bewust geworden bent, inzicht hebt gekregen, bekrachtigd bent en dat je met je eigen keuzes zelf verder kan. 

Je bent geworden wie je bent, door wie je was.

Op het moment dat we samen aan de slag gaan, ga je een commitment aan: je bent bereid om jezelf te helpen. Daarbij gaan we kijken wat er aan de basis ligt van waar je nu staat en wat er op je pad ligt, waardoor je nu niet verder kunt. 

Het gaat over de belofte die je aan jezelf maakt om aan de slag te gaan met het obstakel dat jou van je doel afhoudt. Daarvoor stellen we een soort contract op, waarin zo veel mogelijk details staan over wat je wil bereiken. Dan stap ik bij jou in de auto en kan je beginnen met rijden. 

Dat doen we door het zetten van kaders, waardoor het zowel voor jou als voor mij helder wordt hoe we te werk gaan. Soms zullen we letterlijk in beweging komen en mag je je ruimte opeisen, soms gaan we op zoek naar hoe je de hulpbronnen in jouw leven het beste inzet. Acceptatie, zelfvertrouwen of een goede vriend kunnen hulpbronnen zijn. Jij bent als ‘coachee’ (degene die gecoacht wordt) daarin altijd leidend. Je kunt tijdens de sessies  ‘de auto’ altijd stilzetten, bijtanken of poetsen’, als je dat nodig hebt. Een coach volgt je proces, maar je blijft zelf de eigenaar. Het is en blijft jouw proces, jouw route. 

Ontmoet de beste versie van jezelf

Ik ken het gevoel van vastzitten op een rotonde, totdat je zo dol bent dat je niet meer weet welke afslag je moet nemen. Tijdens mijn sessies werk ik regelmatig met voorbeelden uit mijn eigen leven, metaforen en spreuken. Voor mij geldt per slot van rekening hetzelfde: Ook ik ben geworden wie ik ben door wie ik was. 

Daarom vind ik het ook prettig te werken vanuit intuïtie. Wat heb jij nodig en hoe passen we het werk wat wij doen daar op aan? Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn daarbinnen erg belangrijk voor mij. Alleen zo komen we bij de échte blokkades op jouw route en kunnen we samen gaan afbreken of omrijden. 

Ik geef je geen antwoorden, ik zorg dat je in verbinding komt met de antwoorden die jij in je draagt. Van onbewust naar bewust. Is je accu leeg, waardoor je lampen uitgaan? Ben je verdwaald in een tunnel? Wil je weer gaan schijnen, zodat de route weer zichtbaar wordt? 
Dan ont-moet ik je graag.  


Ik maak daarbij gebruik van:
NLP
Systemisch werk         
Familieopstellingen
Transactionele analyse
Energetisch werk